Els festivals d'estiu de l'Escala, que integren el Portalblau i els Concerts al Fòrum, han atret aquest any 11.987 espectadors, amb la qual cosa aquest municipi empordanès es consolida com a seu d'esdeveniments musicals de la Costa Brava.

Segons informa l'organització, les dues cites, que van concloure el cap de setmana passat, han millorat les seves xifres aquest any amb un increment del 18,92 per cent en el cas del primer.

El Portalblau ha penjat el cartell d'entrades esgotades en la meitat dels seus espectacles, concretament en els concerts d'Estrella Morente, Halldor Mar i Quico Pi de la Serra, així com en la lectura dramatitzada de Lisísitrata i en la proposta Ragis, de La Fura.

L'ocupació mitjana a les diverses cites d'aquest festival ha superat el 90%, mentre que els Concerts al Fòrum han tancat la seva cinquena edició amb un 90% d'assistència.

L'alcalde de L'Escala, Víctor Puga, ha destacat els bons resultats obtinguts gràcies a l'acord de col·laboració posat en marxa aquest any entre l'Ajuntament i el Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries per impulsar una estratègia de coordinació en la comunicació i difusió conjunta dels dos esdeveniments.

"S'han assolit els objectius que ens havíem marcat i que han permès potenciar el municipi com una marca de referència en oferta d'esdeveniments culturals de l'estiu a la Costa Brava", ha mantingut Puga.

Segons ell, "és un primer pas que es vol potenciar en futures edicions per reforçar aquest objectiu i optimitzar més els recursos destinats a aquests dos festivals".

De la seva banda la coordinadora del MAC-Empúries, Marta Santos, destaca que, un any més, l'excel·lent acollida dels concerts programats a l'espai del Fòrum de la ciutat romana els consolida com una de les cites musicals d'estiu a l'entorn privilegiat d'aquest conjunt arqueològic.

El Portalblau està impulsat per l'Ajuntament sota la direcció de la productora gironina Link Produccions, mentre que els Concerts al Fòrum Romà estan organitzats pel Museu d'Arqueologia de Catalunya-Empúries i TEM productions.