El festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) abaixarà el teló aquesta nit amb el concert del cantant Ricky Martin. El certamen ha aplegat durant la 56ena edició 41.000 espectadors, 9.000 més que l'any passat. Un balanç molt positiu, segons els organitzadors, en part gràcies a l'Espai Port. L'escenari principal del festival ha acollit el gruix més gran de la programació, amb 18 actuacions que han reunit 25.000 persones. Pel Guíxols Arena, en canvi, hi han passat 14.000 espectadors i el Teatre Auditori i el Monestir, n'han sumat 2.000 més. A més, el festival ha penjat en vuit ocasions el cartell de complet. Concretament amb les actuacions de Jack Johnson, Andreu Buenafuente, Txarango, Pablo Alborán, Estopa, Ara Malikian, Rozalén -El Kanka i el Cor de Sant Petersburg. La resta de la programació ha mantingut un percentatge d'ocupació superior al 80%. El director del certamen, Iñaki Martí, assegura que "Porta Ferrada aconsegueix seduir al públic amb la seva proposta artística única i inimitable i assoleix el repte consolidant tots els seus espais".

El Porta Ferrada s'acomiada aquesta nit amb l'artista Ricky Martin i ho fa amb xifres rècords. El festival ha aplegat 41.000 espectadors, unes 9.000 més que l'any passat i ha penjat el cartell de complet en vuit dels seus concerts.

L'Espai Port, escenari principal del certamen, ha registrat el gruix més gran de la programació però els seus organitzadors asseguren que la resta d'escenaris, com el Guíxols Arena, el Teatre Auditori i el Monestir, també han consolidat la seva oferta.

En aquest sentit, el regidor de l'Ajuntament Josep Saballs ha assegurat que el certamen "tanca un cicle" en el qual s'ha posicionat com el festival "degà de Catalunya" i com a "clar líder de la música en directe al nostre país".

Per la seva banda, el director artístic de Porta Ferrada, Albert Mallol, ha destacat que la programació d'enguany "ha estat capaç de captivar l'interès d'un públic molt divers, que ha respost amb entusiasme a les presentacions i estrenes dels nous projectes presentats".