CaixaForum Girona posarà en marxa la temporada 2018-2019 amb la mostra Ramon Pichot. D'Els Quatre Gats a la Maison Rose (21 de setembre - 20 de gener). Gràcies a la col·laboració entre el Museu Nacional d'Art de Catalunya i l'Obra Social La Caixa, aquesta mostra ofereix una visió global de l'obra de l'artista català, figura destacada de l'art de finals del segle XIX i «en gran part desconegut pel públic». L'exposició proposa un itinerari vital i artístic a través de tres llocs clau per a l'artista: el primer, la fascinació pel paisatge i la gent de Cadaqués; el segon, els inicis com a pintor i el modernisme a Barcelona; i, finalment, la bohèmia de París, el xoc de la guerra i els darrers anys a la Maison Rose.

L'arqueologia serà protagonista aquesta temporada amb la nova exposició coorganitzada amb el British Museum en el marc de l'acord estratègic que mantenen. La mostra Faraó. Rei d'Egipte ofereix una oportunitat única d'apropar-se a aquesta cultura mil·lenària a través de la figura del faraó, explorant el simbolisme i l'ideari de la monarquia egípcia. Amb unes 130 peces, aquesta exposició (20 de febrer - 25 d'agost de 2019) conté treballs d'orfebreria, estàtues monumentals i els preciosos relleus de temples, que acosten els visitants a la vida reial i de poder de l'antic Egipte.

CaixaForum Girona va informar ahir que oferirà, un any més, un «intens calendari d'activitats dedicades a tots els públics», amb música, conferències, debats, jornades socials, tallers educatius i familiars i activitats dirigides a grups de persones grans. D'altra banda, NanoArts, la segona edició del festival d'art en família, arribarà a CaixaForum Girona el dissabte 20 d'octubre. També s'estrenarà l'aposta per la cultura innovadora CaixaForum Found!, mentre Universos Literaris proposa sessions amb Mario Gas, David Trueba i Espido Freire, entre altres. El cinema també tindrà el seu espai a CaixaForum.

La Caixa va programar durant la temporada 2017-2018 un total de 43 exposicions a l'entorn de 27 temàtiques diferents. La suma dels visitants de la xarxa de centres va arribar l'any passat a la xifra de 2.713.052. CaixaForum Girona va acollir 504 activitats i va rebre 146.175 visitants. En el marc del programa EduCaixa, el centre va rebre la temporada passada la visita de 13.063 escolars. El públic familiar, i també les persones grans i les activitats culturals d'impacte social, seran presents també aquesta nova temporada al centre.