El grup gironí d'havaneres Les Anxovetes presenta el seu nou disc, (d)ones, enregistrat als estudis Music Lan d'Avinyonet de Puigventós l'octubre del 2017. La presentació de (d)ones, que també és un espectacle, a la ciutat de Girona tindrà lloc l'onze d'octubre a l'Auditori de la Devesa.

Aquest nou disc trenca amb la dinàmica dels seus dos primers treballs discogràfics i presenta diverses novetats tant en termes de format com de repertori perquè la totalitat de les cançons han estat creades pels membres del grup.

Tant les tres «anxovetes» (Montse Ferrermoner, Marta Pérez i Tona Gafarot), com els dos «seitons» (Salva Gallego i Xevi Pasqual) han escrit les cançons d'aquest nou disc, que compta amb un total de 10 composicions, la majoria d'elles inèdites. Prenent l'havanera com a base, però allunyant-se'n una mica, aquest nou treball es vesteix de les sonoritats més creatives, personals i característiques del conjunt gironí.

(d)ones compta, a més, amb un nou component: el percussionista Jaume Catà, que hi posa la base rítmica amb un gran ventall d'instruments. El disc s'ha creat sota l'assessorament musical del productor i compositor Joan Díaz, i l'espectacle s'ha preparat sota la direcció artística de l'escenògraf Pablo Paz, tots dos amb una llarga i reconeguda trajectòria professional. Les Anxovetes es van formar a Girona l'estiu del 2013 i van pujar als escenaris per primera vegada el maig de l'any següent. Han participat a la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell, la Mostra de l'Havanera Catalana de Palamós o les cantades de Getxo (País Basc) i Dénia (València).

El grup, que ofereix una mitjana de vuitanta concerts l'any, també ha participat en festivals i esdeveniments musicals com l'Smithsonian Folklife Festival (USA), el Festival Internacional de Música de Cadaqués, el Festival Portalblau de l'Escala, el Festival Interludi de Calonge, o l'(a)Phònica de Banyoles. A més, també ha actuat en escenaris com l'Auditori de Girona o el Palau de la Música Catalana, a Barcelona, dins el cicle Tardes al Palau.