El convent de Sant Domènec (15/9), el soterrani de la Catedral (22/9) o el convent de Sant Daniel (29/9) són només tres del total de nou Itineraris de Girona, un cicle de visites guiades a càrrec d'especialistes que acaba d'anunciar l'Institut d'Estudis Gironins i el Museu d'Història de Girona.

El Palau Episcopal, l'Institut Vell, Sant Pere de Galligants, El Casino i l'església del Sagrat Cor, la Torre Gironella i l'Església dels Dolors i el convent de la Mercè completen una llista d'edificis singulars del patrimoni monumental gironí que aquesta iniciativa posarà a l'abast de tots els curiosos que els vulguin visitar per saber detalls de la seva història i el sentit de la seva existència.

Els organitzadors dediquen el cicle a edificis «poc coneguts» i també a edificis que avui són més coneguts per la seva funció actual de facultat universitària o bé museu, que per ells mateixos.

És el cas dels antics convents dels dominics i els caputxins, o el palau episcopal. «En cada cas ens hi passejarem i una persona coneixedora del lloc ens explicarà el seu origen, la seva història i els seus valors arquitectònics».