Cassà de la Selva commemora el cent vint-i-cinquè aniversari del naixement i el centenari de la mort del poeta Xavier Carbó i Maymí (1893-1918). La vila ha declarat el 2018 Any Xavier Carbó Maymí, en evocació del poeta, filòleg, etnògraf, folklorista i traductor dels clàssics.

La intensa programació que s'ha anat celebrant des del passat mes de gener tindrà un moment destacat el proper dissabte 22 amb una Vetllada Literària i Musical d'homenatge amb un seguit de conferenciants que glosaran la seva figura i obra de Carbó, amb recital inclòs de les seves poesies, la interpretació d'algunes cançons populars que ell va recollir i la lectura dramatitzada d'un fragment de la tragèdia Medea, de Sèneca, que ell va traduir del llatí.

A la vetllada, hi intervindran: la Coral Bell Ressò, la Coral Infantil l'Esclop, el Quartet Mata de Jonc, les agrupacions teatrals del poble i alguns rapsodes.

Seguidament es col·locarà una placa commemorativa del Centenari a la casa natal del poeta, al carrer que porta el seu nom.

Unes 250 persones han confirmat l'assistència a l'acte, que ha esgotat totes les places disponibles.

Xavier Carbó és «un referent per al poble» i, també, per a les terres gironines i catalanes.

«El seu record seguirà reforçant l'estima de la nostra vila cap a les persones que, com ell, han deixat una petjada profunda en la història del poble i del país», ha escrit Martí Vallés, alcalde de la vila.