La segona edició del Festival Internacional de Fotografia de Cadaqués va començar ahir amb la inauguració de sis del total de 31 exposicions que convertiran durant 10 dies la vila marinera en un aparador de la fotografia creativa del moment.

El fotògraf Toni Riera mostra a l'ermita de Sant Baldiri algunes de les imatges que ha pres fa uns dies convidant alguns dels galeristes, artistes i altres protagonistes del festival a escenificar una versió contemporània del Sant Sopar, no molt allunyada de la que Leonardo da Vinchi va pintar al final del segle XV.

Alex Marillat exposa la seva versió més personal del cos humà a la galeria MiniPrint, mentre que la cèlebre fotògrafa Joana Biarnés, considerada la primera dona fotoperiodista d'Espanya, exhibeix a la Galeria Cadaqués imatges com ara un sempre extravagant Salvador Dalí.

El magnetisme de Cadaqués atrau fotògrafs de països molt diferents, amb exposicions també com la de Sebran d'Argent & Siu-Ling H, a la Galeria Patrick J. Domken.

Divendres també van quedar inaugurades les exposicions de Sofía Sánchez & Mauro Mongiello (Estudi Ramon Moscardó) i Thierry Valencin (Teatre Art i Joia). Les inauguracions continuaran avui i els propers dies. I és que tot Cadaqués queda aquests dies impregnat de les exposicions i altres activitats com tallers de fotografia que organitza el festival en recintes privats o públics, a l'interior dels locals o al carrer.

Tots els artistes

Altres noms del Festival són Dominic Turner & Open Call Runners-up (Sala de l'Amistat), Gladys (Galeria Maya Cusell), Bruno Nuytten (Hostal Cristina), Thomas Gosset (Teatre Art i Joia), Stéphane Laoué (Galeria Danilo) 0 Yakushima (Galeria Marges-U).

També Antoine Wagner, Carlos Barrantes, Patrick Alphonse, Hugo de Castelbajac, Collective Cadaqués, Gil Rigoulet, Mabel Salgado, Elio Germani, Kalel Koven, Mélanie Desriaux, Philippe de Postestad 0 Mayte Vieta.

I Jean-Marc Balsière, Evangelia Hagikalfa, Israel Ariño, Wawi, Antonin Boyhrev, Valérie Prot, Nicola Naj i Shawn Dogimont.