El filòsof argentí Dardo Scavino, que ha guanyat el 46è Premi Anagrama d'Assaig, és un autor que als seus inicis va estar influït per filòsofs francesos com Gilles Deleuze o Louis Althusser, i que s'ha dedicat a analitzar episodis de la història i la literatura de Llatinoamèrica.

Nascut a Ciutat Jardí Llomes del Palomar, Buenos Aires, el 1964, Scavino va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Buenos Aires i ha estat professor de la universitat de Buenos Aires, la de Bordeus i la de Versailles-Saint Quentin a Yvelines (París).

En l'actualitat és docent a la Université de Pau et des Pays de l'Adour al sud de França.

Entre els seus llibres destaquen "Nomadología, una lectura de Deleuze", "La filosofía actual. Pensar sin certezas", "El señor, el amante y el poeta", "Notas sobre la perennidad de la metafísica", "Rebeldes y confabulados", "Narraciones de la política argentina" y "Las fuentes de la juventud. Genealogía de una devoción moderna".

Scavino ha analitzat i estudiat també a escriptors argentins com Jorge Luis Borges, Juan Gelman o Juan José Saer, a la mexicana Sor Juana Inés de la Cruz, o al militar i polític veneçolà Simón Bolívar.

Ha col·laborat amb mitjans argentins com el diari Clarín o les revistes El Rodaballo o Boca de Sapo, i ha traduït a més autors com Alain Badiou, Jacques Derrida i Felix Guattari.