La Casa de Cultura de Girona obrirà demà a la sala del primer pis l'exposició Ricard Viladesau. El príncep de la tenora, un homenatge al músic que té la consideració de ser «el més influent i popular en la història de la música de cobla de la segona meitat del segle XX».

Comissariada per Jordi Molina, l'exposició, que ja s'ha vist a Calonge, recorre la trajectòria personal i professional de Viladesau, tant en la seva faceta d'instrumentista, com en la de compositor.

Es tracta d'una mostra que aplega el seu fons personal i diversos materials i que es podrà visitar fins el 21 de novembre.

Ricard Viladesau i Caner (Calonge, 18 gener 1918; Barcelona, 26 gener 2005), va ser batejat per Pau Casals l'any 1952 com el «príncep de la tenora», després d'escoltar-lo amb La Principal de la Bisbal, en un concert a Perpinyà.

Amb motiu del centenari del naixement del músic, el Museu de la Mediterrània, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, la Generalitat i la Diputació de Girona, ha organitzat l'exposició, inaugurada el mes de gener passat a l'Espai Baix Ter de Torroella.

La mostra se submergeix en les facetes més conegudes d'instrumentista i compositor però també s'indaga en la part més humana, en el músic conversador, temperamental, apassionat i sensible.