Una famosa obra de l'artista britànic Banksy, la identitat del qual és un autèntic misteri, es va autodestruir just després de ser subhastada per 1,04 milions de lliures (1,180 milions d'euros) aquest divendres a la nit a la casa de subhastes Sotheby's de Londres.

El mateix creador ha difós una fotografia a la xarxa social Instagram del moment en què el llenç 'Girl With Balloon' (Nena amb globus) es fa miques al passar per una petita trituradora de paper oculta a la part inferior del marc que sostenia l'obra.

"Going, going, gone!", escriu Banksy sota la imatge, en al·lusió a les paraules que pronuncia el subhastador quan s'adjudica una peça a un client i que es pot traduir com "se'n va, se'n va, se n'ha anat".

Des de Sotheby's asseguren en una nota que "l'inesperat succés s'ha convertit instantàniament en història mundial de l'art i suposa certament la primera vegada en la història d'una subhasta en què una obra s'autodestrueix automàticament" després de ser comprada.

El diari londinenc 'Evening Standard' informa que el comprador de l'obra, que no ha estat identificat, s'ha quedat "sorprès" amb el que ha passat, i assenyala que tothom està estudiant com actuar.