Las tribulaciones de Virginia

Idea i realització: Hermanos Oligor. Intèrprets Jomi i Pepe Oligor. Teatre de Salt. Del 5 al 8 d'octubre.

Aquests dies, l'escenari del Teatre de Salt és buit i a les butaques de la platea no s'hi asseu ningú. Malgrat això, l'espectacle que s'hi fa és meravellós i a les bambolines, el públic fa cua per entrar a la cova dels Oligor.

A mig camí entre la microcarpa de circ, una tenebrosa capseta de música o un taller de joguines amb ànima, és l'hàbitat perfecte per a Las tribulaciones de Virginia, un conte d'amors impossibles, amb ballarines i sirenes, que pren vida per a un màxim de cinquanta espectadors en cada funció.

Un curiós engranatge de politges, ferralla, joguets i cartró recrea amb delicadesa el que va narrant Jomi Oligor durant els noranta minuts d'un muntatge esplèndid gestat en un soterrani de València per a ser vist en (molt) petit comitè.

Dins d'aquesta espècie de barraca de fira decadent i romàntica, nines de filferro i paper, autòmats amb cor, bengales i bicicletes tunejades són domesticats per posar cara a una d'aquelles històries feta per i per a adults que no es volen fer grans.

Són només quatre pinzellades d'un drama amorós que poua fins als records més tendres de l'espectador i on tot és tan gros i tan diminut alhora que el mar cap dins una galleda prou profunda per ofegar-s'hi. Molt recomanable.