12 de octubre de 2018
12.10.2018

El Bòlit rep la mostra «La lliçó de Diògenes», sobre el filòsof que practicava l'austeritat

?Produïda pel Centre d'Art Tecla Sala, arriba a la ciutat de Girona la mostra que reuneix més de trenta obres d'autors catalans contemporanis

12.10.2018 | 00:08
L´exposició va quedar inaugurada ahir.

L'exposició itinerant La lliçó de Diògenes va quedar inaugurada ahir al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona. Aquesta producció del Centre d'Art Tecla Sala, comissariada per Alex Mitrani, agafa com a fil conductor les idees del filòsof grec Diògenes, que va optar per una vida austera i plena d'excentricitats, allunyant-se del que seria políticament correcte per a la societat de l'època i va posar de manifest la vanitat i la superficialitat humana.

La mostra reuneix més de trenta obres d'artistes catalans contemporanis, de generacions i perfils molt diferents. Els artistes Mar Arza, Jordi Mitjà, Jordi Morell, Rubèn Verdú i Oriol Vilapuig tenien previst participar a la inauguració.

«L'art és també un camí per retrobar uns valors morals i fer una reflexió sobre la necessitat de simplificar i poder eliminar les coses supèrflues i innecessàries de la nostra vida quotidiana», expliquen els organitzadors.

La lliçó de Diògenes és una de les mostres que formen part del Programa d'exposicions itinerants del Departament de Cultura per acostar l'art contemporani als ciutadans. L'exposició es podrà veure fins al 9 de desembre.

Anomenat «el cínic», Diògenes va viure a cavall dels segles III i IV aC a Atenes. Una llegenda, potser inventada, però que el defineix, conta d'ell que Alexandre el Gran li va preguntar si podia fer alguna cosa per ajudar-lo i li va respondre que «res més que ser fora abans del capvespre».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona