El concert del director de cinema, guionista i compositor de bandes sonores John Carpenter ha estat un dels plats forts de la penúltima jornada del Festival de Sitges.

El mestre del terror ha sigut un dels convidats estel·lars d'aquest dissabte i ha exhibit a l'Auditori en el camp musical amb les partitures de 'La cosa', 'Christine' o 'El príncipe de las tinieblas', entre molts altres títols.

Just després s'ha fet la Gala de Cloenda del certamen, on s'han entregat els premis a M. Night Shyamalan i a Ed Harris en reconeixement a les seves trajectòries i en contribució al gènere fantàstic.

En la recta final de Sitges 2018, el director del festival, Ángel Sala, ha rebut una emotiva carta de reconeixement del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, actualment a la presó de Lledoners, en la qual el felicita pels bons resultats d'aquesta edició i on destaca el "poder humanitzant de la cultura".

Segons un comunicat del festival, Ángel Sala ha respost a Cuixart amb una missiva en la qual denuncia la "situació injusta i il·lògica" que el president d'Òmnium i on subratlla la necessitat de "forjar aliances per reforçar consensos en els terrenys culturals, socials i de drets col·lectius".

Aquest diumenge el punt final dels 11 dies del festival el posaran les tradicionals maratons en les seves quatre sales -Auditori Meliá, Sala Tramuntana, Retiro i Prado-, mentre que la Slatix Samsung Cocoon i l'espai Brigadoon continuaran amb la seva programació.