13 de octubre de 2018
13.10.2018
Diari de Girona

Som Cultura inclou una jornada a Figueres sobre la infància de Dalí

La tercera edició del festival del Patronat de Turisme Costa Brava té una trobada d'«instagramers» a la Fortalesa de Sant Julià de Ramis

13.10.2018 | 00:04
Peça del d'Or Museum de La Fortalesa de Sant Julià de Ramis.

Un total de 51 propostes al llarg del novembre per descobrir l'oferta cultural, patrimonial i d'espectacles de les comarques gironines s'han agrupat sota el cartell del Som Cultura, la iniciativa impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava-Girona amb l'objectiu de promocionar els atractius del territori.

Aquest 2018 ja s'arriba a la tercera edició. El programa inclou novetats com una jornada a Figueres per descobrir la infantesa de Salvador Dalí o una trobada d' instagramers a La Fortalesa de Sant Julià de Ramis. A més, també hi ha activitats adaptades per a persones amb discapacitats, com una visita guiada al monestir gironí de Sant Pere de Galligants dirigida a malalts d'Alzheimer i els seus cuidadors.

Som Cultura arriba a la tercera edició amb una cinquantena de propostes ofertes per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Presenta les propostes estructurades geogràficament: el 3 i 4 de novembre, a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà; el 10 i 11, al Pla de l'Estany i a la Garrotxa; el 17 i 18, al Ripollès i a la Cerdanya, i el 24 i 25, al Gironès i la Selva. I d'altra banda, el festival també es presenta agrupat en quatre blocs: visites per descobrir el patrimoni; visites teatralitzades; música i art als museus, i, finalment, activitats inclusives.

La jornada sobre la infantesa de Dalí la coorganitzen els museus de la ciutat: Teatre-Museu Dalí, Museu del Joguet de Catalunya i Museu de l'Empordà. També destaca la reedició de la proposta Els museus surten al carrer!, que reuneix una quinzena d'equipaments de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines que programen tallers infantils durant tot un matí a Sant Feliu de Guíxols. És novetat també en el festival la proposta de descobrir el nou equipament cultural de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, composta pel D'Or Museum i l'espai Quim Hereu, entre d'altres, a través de la trobada #InstaCultura.

Concerts com el de Lídia Pujol al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, amb una visita guiada a i un tast de productes; l'actuació del grup Les Anxovetes a l'Alfolí de la Sal, de l'Escala, amb una visita al cementiri mariner, o l'espectacle de Gespa Teatre amb el Festival Amb So de Cobla, al Museu de la Pesca de Palamós, són al programa, igual com el Festival Càntut, a Cassà de la Selva.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona