Els Banys Àrabs de Girona es podran visitar gratuïtament amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, que a Catalunya se celebren aquest cap de setmana. El monument gironí oferirà visites guiades gratuïtes per les seves instal·lacions avui i demà, a les 11.30, 12.15 i les 13 hores.

A més a més, des del divendres 12 i fins el diumenge 14 d'octubre hi ha les portes obertes per tal que els ciutadans puguin contemplar aquesta joia d'estil romànic en l'horari habitual: dissabte, de 10 a 19 h, i diumenge, de 10 a 14 h.

D'altra banda, durant aquests dies, palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obren les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, «la millor manera d'aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració», informa la Generalitat.

Les Jornades Europees del Patrimoni són «la festa del patrimoni» i molts dels municipis i entitats d'arreu de Catalunya organitzen activitats gratuïtes per a tots els públics.