L´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Dinamització del Territori de l´Ajuntament de Girona, Eva Palau, i el cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l´Ajuntament de Girona, Joan Boadas, presentaran avui, a les vuit del vespre, al Saló de Plens del consistori, el llibre Anar a Fires. Mirades creuades (II).

Els records de les Fires de Girona a través de la mirada de deu escriptors gironins. És el segon volum que s'edita. En aquesta ocasió s´han buscat deu escriptors i escriptores novells -alumnat i exalumnat de l´Aula d´escriptura- i deu il·lustradors i il·lustradores professionals han interpretat els seus textos gràficament.

El llibre mostra l´experiència i els records de les Fires de Girona de diversos escriptors i escriptores gironins que es va iniciar l´any passat amb textos d´escriptors i escriptores professionals i dibuixos d´il·lustradors novells.

Igual que en el llibre de l´any passat, s´han buscat diferents homes i dones vinculats a la ciutat perquè expliquin com han viscut les Fires o com s´imaginen que podrien haver estat viscudes. Són persones de diferents generacions i, per tant, en diferents etapes del seu procés de creació, que estableixen un diàleg entre text i il·lustració.

L´edició d´aquest 2018 compta amb els textos de Magda Bistriceanu, Aurora Gómez, Mamen Juan-Torres, Maria Carme Oliver, Agnès Valentí, Josep Maria Codina, Francesc Haro, Quim Oliver, Albert Prat i Josep Solés, i les il·lustracions de Roser Bover, Montserrat Costa, Carme Masià, Roser Oliveras, Carme Sanglas, Vicenç Huedo, Mim Juncà, Àlex Nogué, Josep Maria Oliveras i Kim Perevalsky.