L´escriptora Espido Freire inaugurarà dilluns al CaixaForum Girona el cicle Universos literaris, que aborda els referents i la inspiració literària de reconeguts creadors de diferents disciplines artístiques.

El realitzador de cinema David Trueba i el cantautor Roger Mas completaran les sessions el 21 de novembre i el 12 de desembre, respectivament, per relatar al públic com neix el desig d'escriure, què els inspira i què nodreix l'ánima d'un escriptor.

El cicle està coordinat per l´escriptor i music Martí Sales. Al llarg de tres sessions que se celebraran entre els mesos d'octubre i desembre a CaixaForum Girona, Espido Freire, David Trueba i Roger Mas intentaran donar resposta a totes aquestes incògnites, i desplegaran l´univers dels seus mites, revelant els seus moments iniciàtics i explicant què els inspira i com fan venir la musa.

Espido Freire és la flamant premi Azorín de novel·la amb "Llamadme Alejandra", que explica la història de l´última tsarina, una dona valenta i llegendària. Ha titulat la seva ponència "D'on vinc". L'escriptora també ha narrat la vida de Santa Teresa i en els darrers anys ha desenvolupat una intensa tasca docent.

"Entre la pàgina i el fotograma" és el títol de la ponència del reconegut escriptor i cineasta madrileny David Trueba, autor de la reeixida novel·la "Tierra de campos", que desgranarà els seus referents literaris i cinematogràfics combinant narratives d´ambdós gèneres i confessant els seus plaers prohibits.

"I cremo tot en cant" serà la conferència de Roger Mas, que explicarà que la poesia neix de la cançó.El gran cantautor solsonenc ha musicat Verdaguer. El seu disc amb la Cobla de Sant Jordi ja e?s un cla?ssic. Té un aplaudit corpus de lletres i acaba de publicar el seu primer llibre. És probable que salpebri la seva confessió literària amb guitarra i cançons.