La banda de Le Croupier celebra avui el seu concert de comiat dels escenaris en un espectacle únic a l'Auditori de Girona, dins del festival Temporada Alta.

El cantant i líder del grup, Carles Cors, ha confirmat que hi haurà «més de 40 artistes a dalt de l'escenari» que acompanyaran els membres de Le Croupier, entre els quals hi ha Mont Plans, Anna Roig o Les Anxovetes.

La banda ha titulat l'espectacle com La Festé, en referència als comiats que fan algunes de les bandes musicals més famoses quan es retiren.

De tota manera, Cors ha avançat que es tracta d'un «concert en format de paròdia». La Festé també tindrà un rerefons solidari, ja que donaran un euro de cada entrada a l'Oncolliga.

Altres artistes que pujaran avui a l'escenari són Marc Parrot o Mazoni. El cantant ha assegurat que hi haurà referències «als 'egos' del rock and roll» que donaran el toc còmic a una nit trista per l'adeu de Le Croupier.

Durant La Festé, la banda recuperarà part de la seixantena de temes propis que han composat al llarg dels seus 10 anys de trajectòria. Però en el concert de l'Auditori també tornaran a sonar alguns dels cuplets que més agraden a la banda i els temes que més han marcat la trajectòria del grup.

A més, la banda també ha volgut donar un rerefons solidari a l'espectacle, ja que donaran un euro de cada entrada a Oncolliga. L'elecció d'aquesta entitat no és cap casualitat, ja que Cors ha afirmat que «quatre dels 40 artistes que actuarem avui han patit aquesta malaltia» i per això han volgut tenir aquest gest.

La data del concert és just l'endemà del dia mundial contra el càncer de mama. Per això, Le Croupier va aprofitar ahir per sortir a la plaça del Vi de Girona per assajar dos dels temes que es podran escoltar aquesta nit a l'Auditori. Un concert a l'aire lliure i obert a tothom que va coincidir amb l'acte institucional per commemorar aquest dia de lluita contra la malaltia.

Carles Cors va aprofitar per interpretar el tema que porta el mateix nom que el concert de comiat, La Festé. En ell, fa referència al canvi d'etapa que va suposar per al mateix cantant quan va patir el càncer de mama en primera persona. De fet, l'artista gironí ha assegurat que aquest tipus de càncer està molt enfocat a les dones, però «de cada 100 casos hi ha un home».

Amb l'humor que caracteritza la banda, Le Croupier fa un repàs per la seva carrera musical, en què han publicat set discs, han composat una seixantena de temes propis i han vist passar una quarantena de tècnics, sis mànagers i tres vedettes.

La banda va arrencar el 2007, quan Carles Cors va enregistrar la primera maqueta de forma casolana amb algunes de les seves composicions. Finalment, una discogràfica catalana va proposar-li a Cors enregistrar el primer disc de la banda produït per Marc Parrot.

Finalment, el 2008 van treure al mercat el primer disc i va oferir un doble concert de presentació a la ciutat de Girona. Des d'aquell moment, Le Croupier va marcar una imatge pròpia amb el vestuari, les projeccions de vídeo i l'escenografia. Van treure dos discs més.

Al 2014, però, la banda va optar per fer un gir a la carrera musical i Carles Cors va aprofitar per reivindicar el talent d'alguns gèneres musicoteatrals que van donar vida als teatres del Paral·lel de Barcelona entre finals del segle XIX i la Guerra Civil. D'aquí va néixer el seu quart disc, Esperança Dinamita. El 2016, el grup es va centrar en la recuperació de la sarsuela catalana.