Amb un ple absolut d'espectadors a la graderia, després d'exhaurir el 90% de l'ocupació poc abans del seu inici, Chenoa va inaugurar ahir a la nit la nova Cúpula de les Arts de la ciutat de Girona, situada a la cruïlla de la carretera Barcelona amb el carrer Emili Grahit. La mallorquina, que no ha abandonat mai els escenaris des del seu pas per la primera edició del talent Operación Triunfo, va encetar el festival Úniques, amb el qual es vol posar l'accent en el paper de la dona en el món de l'art amb diverses artistes de renom.

Chenoa va oferir un directe vibrant i sobri, en el marc de la gira +Humana, en la qual barreja els temes del seu darrer àlbum Soy Humana (2016) amb alguns dels seus grans èxits com Cuando tú vas o Todo irá bien, que ahir a la nit van ser àmpliament corejats per tots els assistents a l'espectacle. La popular cantant es va mostrar propera als seus seguidors, intercalant entre cançó i cançó, missatges d'agraïment als espectadors.

El festival Úniques combinarà concerts i espectacles d'humor i s'allargarà fins al primer cap de setmana de desembre. Després de Chenoa, i en la programació musical, per la nova carpa de Girona desfilaran Núria Fergó (dissabte, 27 d'octubre), Beth (divendres 16 de novembre), la Húngara (dissabte 1 de desembre) i les Azúcar Moreno (diumenge 2 de desembre). Per altra banda, en l'àmbit més còmico-teatral, la primera a estrenar l'espai serà Mont Planas amb el monòleg Sembla que rigui (el divendres, 26 d'octubre), seguida per la Lloll Bertran (diumenge, 28 d'octubre) i Antonia San Juan (dissabte 17 de novembre).

Un altre dels espectacles que també acollirà la Cúpula de les Arts és el circ Charlie Rivel, que farà parada a Girona durant les Fires de Sant Narcís. De moment, l'empresa promotora de l'equipament, Circus Arts Foundation, ha anunciat que la posada a la venda de les entrades per aquest circ ha estat tot un èxit, perquè ja tenen 3.000 localitats ocupades. El circ de Charlie Rivel portarà diferents atraccions internacionals, com ara la malabarista francesa Françoise Rochais, que té el Rècord Guinness en malabars amb bastons, o el Trio Black Diamond, que venen d'Etiòpia i combinen acrobàcies, equilibris i contorsionisme.

La Cúpula de les Arts compta amb un aforament màxim de 822 butaques i permet als espectadors veure l'artista des de qualsevol butaca. A més, la disposició circular de la graderia, que està dissenyada en format de circ, crea un escenari de 360 graus.

Polèmica amb els veïns

Tot i que el nou equipament cultural de la ciutat de Girona ha creat una notable expectació entre els ciutadans, molts dels quals han aplaudit la seva creació, alguns veïns han mostrat el seu malestar. Els residents de quatre blocs de pisos de grans dimensions de la carretera Barcelona es van reunir fa dues setmanes per parlar sobre l'estructura i mirar si podien tirar endavant accions legals. Els veïns es mostren crítics amb la ubicació de l'espai, en considerar que pot ser una font de soroll i problemes de mobilitat a la seva zona.