El tenor català Josep Carreras va afirmar ahir que pensa que cantarà «un parell d'anys més» abans de retirar-se, amb un concert que li faria il·lusió que se celebrés al Gran Teatre del Liceu, o almenys prop de Barcelona, la seva ciutat natal. En una entrevista concedida ahir a l'espai El Suplement de Catalunya Ràdio, Carreras va dir que està «molt bé de salut» i va assegurar que, als seus 71 anys, «encara em fa il·lusió, encara gaudeixo d'aquesta vocació» de cantar.

Preguntat sobre si s'ha fixat una edat o una data per retirar-se, ha indicat que «dependrà de com em vagi sentint, de si m'accepta o no m'accepta el públic, però jo penso, sense concretar res, que cantaré un parell d'anys més i després ho deixaré». Carreras va explicar que intentarà que «l'últim concert sigui a prop d'aquí», i va precisar que li faria il·lusió que se celebrés al Gran Teatre del Liceu, «però això no vol dir que sigui factible».

Respecte a la situació política a Catalunya, Carreras, que ha reafirmat les seves conviccions sobiranistes, va considerar que «estem en una situació d'impàs i, sincerament, què més voldria jo que veure una solució o un futur esplendorós, però no ho veig», va dir, per afegir: «no sé quina és la solució per a Catalunya, cal veure pas a pas com es desenvolupen les coses». En ser preguntat per si creu que Catalunya assolirà algun dia la independència, el tenor ha respost que «potser els meus nets ho vegin», mentre va augurar que, personalment «desgraciadament crec que no».