Des de l'any 2013, 1.672 persones amb risc d'exclusió social han tingut accés a espectacles que s'han celebrat a Olot gràcies al programa Apropa Cultura. Hi ha moltes persones que, per les seves circumstàncies personals o de salut, troben dificultats per anar a veure una obra de teatre, un concert o una exposició. Des d'Olot Cultura defensen «fermament el poder transformador de la cultura» i és per això que tenen «el convenciment» que ha de ser per a tothom.

Al llarg d'aquests anys, persones amb discapacitat intel·lectual, amb discapacitat física, de l'àmbit de la salut mental, dones, gent gran, persones amb addiccions o immigrades, entre d'altres, han pogut gaudir de la programació cultural d'Olot pagant un preu màxim de 3 euros per l'entrada. Entitats com el Centre de Dia de Salut Mental de la Garrotxa, el Casal de Joves d'Integra, Càritas Garrotxa, Creu Roja Olot, la Llar la Fageda, ADAG40 o Mans per l'Acció Solidària Olot s'han beneficiat del programa Apropa Cultura a Olot.

Comença la quarta Setmana

A partir d'avui i fins al diumenge 28 d'octubre se celebra la quarta Setmana Apropa, que es va presentar a Barcelona amb la participació de la consellera de Cultura i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, entre altres. Aquesta setmana inclou activitats a tots els equipaments que participen al programa i una campanya de sensibilització per donar-lo a conèixer. Concretament, a la capital de la Garrotxa, un col·lectiu de discapacitats intel·lectuals assistirà al concert de Joan Dausà i un col·lectiu d'infància i adolescència a l'espectacle La nena dels pardals. A més, en el marc del Festival Sismògraf s'ofereix la formació Educa amb l'Art per a professionals de centres i entitats socials.

A Catalunya, més d'un centenar de teatres, auditoris, festivals, espais singulars i museus d'arreu del país formen part actualment de la comunitat Apropa Cultura. En el que portem d'any, més de 35.000 usuaris d'entitats socials s'han beneficiat del programa i la xifra s'enfila als més de 216.000 al llarg dels dotze anys que té el projecte.