Una nova recreació en realitat virtual permet passejar-se per l'espai culminant de la Catedral de Girona: la sala interior del campanar i el cupulí de l'àngel, en el punt edificat més elevat de la ciutat, sense comptar el pirulí de comunicacions de les Pedreres.

L´empresa 360totalweb ha capturat imatges d´aquests espais amb tecnologia làser per tal de mostrar-los tal com són i convidar a viure´ls com si s'hi anés presencialment.

Aquesta experiència es pot viure en ulleres de realitat virtual i també en qualsevol altre tipus de dispositiu que tingui connexió a internet.

Per visitar aquests espais es pot anar al web de la catedral o bé seguir l'enllaç a la web de 360totalweb.

Quan s'accedeix al campanar i ja s´ha fet la visita, cal buscar amb el ratolí de l´ordinador una porta d'escala per accedir al cupulí de l'àngel. En aquesta porta s'observa un punt que convida a «pujar». Cal clicar a «pujar» per anar a parar al cupulí.

A més de passejar-se per aquest espai tan singular del patrimoni monumental, la tecnologia permet amb un sol clic activar els sons de les campanes que s'hi custodien, fer un passeig de vertigen fins al mateix àngel i sentir tota la sensació del buit sota els peus. Si s´activa el so de les campanes, cosa que es pot fer una a una, apareix un desplegable amb informació sobre el nom de la campana i una gravació que permet sentir com sona en un dels seus tocs més habituals.

El Bisbat de Girona explica en un comunicat que la intenció és que, des de la comoditat d'un dispositiu electrònic, es pugui «accedir, documentar-se i gaudir d'aquest important patrimoni que tan visible és en el paisatge de la ciutat però que alhora presenta iguals dificultats per sorprendre´ns del seu interior».

Per visitar aquests espais es pot anar al web de la catedral o bé seguir l'enllaç a la web de 360totalweb: