El Festival Càntut de Cassà de la Selva celebra la seva tercera edició programant fins a sis propostes ideades especialment per al certamen i quatre d'elles es presentaran en primícia a les comarques gironines.

L'objectiu del festival és recuperar aquelles cançons tradicionals catalanes que ben poques vegades apareixen en els cançoners. El festival, que es celebrarà entre el 16 i el 18 de novembre, convidarà artistes com Kepa Junkera & Amics de Fok, la Cobla Catalana dels Sons Essencials o Mans Manetes.

Dins de la programació també es mantindran esdeveniments que ja s'han convertit en part del segell de Càntut com el Dinar de Cantadors i el Vermut Cantat.

Al llarg dels tres dies de festival s'han programat xerrades, tallers i concerts amb la voluntat de mantenir vives algunes cançons que han anat passant de generació en generació a través de la veu.

A més, Arnau Tordera (cantant, guitarrista i compositor del grup Obeses) i Magí Canyelles presentaran l'espectacle 'Les cançons seran sempre nostres'. En ell es podrà escoltar una connexió entre algunes de les cançons tradicionals amb les corrents musicals més modernes. El concert es podrà veure el diumenge 18 de novembre a dos quarts de sis de la tarda a la Sala del Centre Recreatiu.

En aquesta tercera edició del Càntut, l'organització ha mantingut la seva aposta pel Dinar de Cantadors i el Vermut Cantat, dos esdeveniments que ja formen part de la marca del festival. A més, la voluntat de l'organització és que aquest any es pugui estendre el festival a nous espais del municipi i també reviure un repertori que forma part de la cultura dels països catalans.

La majoria de les propostes són gratuïtes (un 70% tenen entrada lliure) però per als concerts de Kepa Junkera & Amics de Fok, Mans Manetes, Tornaveus i el Dinar de Cantadors caldrà comprar entrada. Es posaran a la venda a partir d'aquest dimarts 23 d'octubre a les 10 del matí. Per veure l'espectacle de Tordera i Magí també caldrà entrada però aquestes ja es poden comprar.

El projecte Càntut va néixer al 2012 amb la voluntat de poder enregistrar algunes de les cançons tradicionals del territori que s'estaven perdent perquè tan sols es transmetien de pares a fills de forma oral. Poc a poc aquest projecte va anar creixent i actualment s'estructura en tres parts: el cançoner (que està penjat en un portal web), el festival i les produccions pròpies per difondre algunes de les cançons tradicionals.

Aquest any també s'ha posat en marxa la proposta Santi Serratosa & Càntut, un taller de percussió corporal per poder interpretar alguns dels temes que formen part del cançoner del mateix projecte.