23 de octubre de 2018
23.10.2018
Diari de Girona

Mor l'artista gironina Tonyi Barbero, evocadora de jardins

Era germana de l'exregidora Amèlia Barbero i mare del professor de la UdG Xavier Pla

23.10.2018 | 14:50
Tonyi Barbero.

L'artista Antonia "Tonyi" Barbero, nascuda a Girona l'any 1944, va morir aquest dilluns, segons han confirmat el seu fill, Xavier Pla, professor de la UdG.

Xavier Pla ha explicat que la seva mare "patia del cor" i que el funeral se celebrarà aquest dimecres a les 11:30 hores al Tanatori de Girona.

Tonyi Barbero era germana de l'exregidora socialista de l'ajuntament de Girona Amèlia Barbero i mare de Xavier Pla, també director de la Càtedra Josep Pla de Literatura i Periodisme.

L'artista havia assistit a classes d'art amb Domènec Fita i Isidre Vicens.

Barbero va exposar de l'1 al 30 de novembre de 2014 a la sala dels Amics del Museu d'Art de Girona, situada al carrer Ciutadans. Es va especialitzar en la representació de jardins a base de dibuixos elaborats amb diferents tècniques.

L'artista evocava jardins que transmetien estats d'ànim. "M'he passat un any immersa en un procés de selecció de jardins i visites, dibuixos i translacions a l'ordinador", va declarar a la premsa amb motiu de l'exposició al local dels Amics del Museu d'Art. "He aconseguit una altra forma de mirar els jardins", afegia.

Barbero va ser la primera presidenta de l´associació Club d´Amics de la UNESCO de Girona, entitat fundada el 1985 amb una junta formada per Joaquim Bauxell, Joan Carreres i Péra, Antoni Domènech, Francesc Ferrer Gironès, Josep Ma. Llauger, Bep Marquès, Montserrat Pumarola i Carles Vivó, a més d'ella.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona