23 de octubre de 2018
23.10.2018
Diari de Girona

El Museu de Llívia vol exposar nous elements de la farmàcia més antiga d'Europa

La família Esteva ha donat a l'equipament dues caixes policromades d'estil renaixentista

23.10.2018 | 01:01
Bruno Esteva i Gerard Cunill.

El Museu Municipal de Llívia preveu organitzar una exposició amb els quatre elements de l'antiga Farmàcia d'Esteva, dues teles i dues caixes policromades, que formen part del fons de l'equipament i que es troben a la reserva.

L'objectiu és que les peces es puguin restaurar pròximament, tot i que de moment no s'ha concretat el termini, per, posteriorment, mostrar-les al públic, juntament amb el mobiliari i els utensilis de l'històric establiment que es poden veure dins el recorregut de l'exposició permanent del museu.

Precisament fa un mes que la família Esteva ha formalitzat la donació d'aquestes dues caixes policromades d'estil renaixentista, que s'afegeixen a les 24 que formen part del patrimoni de la localitat cerdana des de l'any 1965.

Les dues caixes són originàries d'entre els segles XVI i XVIII i servien per guardar les plantes medicinals a partir de les quals s'elaboraven diferents remeis.

A la part més visible estan ornamentades amb figures femenines, encara pendents d'identificar, i a sota de les tapes es conserva un escrit a mà que indicava què contenien.

Després d'haver-les mostrat al públic durant unes setmanes, dins l'espai de l'exposició permanent que el Museu Municipal de Llívia dedica a l'antiga Farmàcia d'Esteva, les peces han passat a la reserva de l'equipament, a l'espera de ser restaurades.

De moment no s'ha fixat un termini per poder dur a terme els treballs, que bàsicament consistiran en l'aplicació de tractaments de desinsectació i de restauració.

El seu director, Gerard Cunill, ha explicat que l'objectiu és que, un cop acabat aquest procés, les peces es puguin tornar a exposar, almenys de forma temporal.

La voluntat és organitzar una mostra que també inclogui les dues teles dels segles XIX i XX, també pendents de restauració.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona