28 de octubre de 2018
28.10.2018
Diari de Girona

El Teatre Jardí reobre per lliurar els honors del Dia de Ciutat

Figueres ha distingit l'exconseller Narcís Oliveres a títol pòstum i l'emprenedor Dídac Lee

28.10.2018 | 01:12
El Teatre Jardí reobre per lliurar els honors del Dia de Ciutat

El Teatre Municipal El Jardí de Figueres va acollir ahir el lliurament de les distincions de la ciutat, en la que fou l'obertura oficial de la sala després de vuit mesos tancat per les obres del sostre.


Durant la cerimònia, encapçalada per l'alcaldessa i regidors de l'Ajuntament de Figueres, es van entregar vuit distincions a persones i entitats que han deixat petjada en la ciutat.


La Fulla Figuera de Plata es va concendir a títol pòstum a l'exconseller Narcís Oliveres en reconeixement a la seva trajectòria social i política. Oliveres va ser senador per CiU entre el 1982 i el 1993 i conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat en el Govern de Jordi Pujol entre 1985 i 1986. Al llarg dels darrers anys es va mantenir molt actiu a nivell polític i cultural. També va rebre la Fulla Figuera de Plata l'entitat Càritas per la seva tasca amb les persones en situació o risc de pobresa.


Per altra banda, la Medalla d'Honor va recuare en l'emprenedor Dídal Lee, per la projecció que ha fet de la ciutat de Figueres arreu del món a través de la seva trajectòria professional.


El guardó també es va entregar a l'empresa de motocicletes Rieju, fundada el 1934 i dedicada a la fabricació i distribució de motos i amb presència internacional.


Durant la celebració, mossèn Josep Frigola va ser nomenat Fill Adoptiu de Figueres. Nascut a Ventalló l'any 1941, però resident a Figueres, el capellà ha estat missioner durant 50 anys a l'Àfrica i ha mostrat un alt compromís en el «foment de l'educació com el millor camí del progrés humà i social dels pobles».


A més, durant l'acte també es va entregar el premi Ciutadà d'Honor a Maria Rosa Gratacós, pianista, professora de música i compositora.


Un guardó que també es va lliurar a Xavier Roura, propietari de l'empresa figuerenca Ceres Roura, en reconeixement a la seva trajectòria empresarial i la implicació en el teixit associatiu de la ciutat.


La Casa Cultural d'Andalusia de l'Alt Empordà va rebre la Distinció de Ciutat, en reconeixement a la seva tasca integradora de la comunitat andalusa a figueres i coincidint amb els trenta anys de fundació de l'entitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona