El Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona va inaugurar dissabte l'exposició Casapellllumde l'artista francès Laurent Pernel, produïda pel Centre d'Art Le Lait d'Albí.

La realització d'aquesta façana va requerir de la creació d'un material compost, fet de paper d'alumini i cinta de doble cara, tot disposat en una estructura de malla soldada.

L'aspecte brillant i plata de l'alumini va tenir un impacte visual immediat en la línia d'edificis que composen el carrer, i va donar-li l'aparença d'una joia de delicada manufactura.

En l'exposició s'exhibeixen els dibuixos preparatoris, les maquetes, fotografies i vídeos que documenten tot el procés de treball en aquesta façana que el propi artista defineix com «una màscara que no s'ajusta bé, i mitjançant la qual no es tracta d'ocultar l'edifici que hi ha a sota, sinó de proposar un diàleg entre aquesta pell i els ossos que reben un trasplantament d'aquest tipus».

Nascut el 1973 a Cucq (Pas-de-Calais), Laurent Pernel viu i treballa entre Villeurbanne i Lió. Representat per la Galerie Houg de París, ha exposat a Subsistances a Lió, a Magasin, centre d'art de Grenoble, als Abattoirs - FRAC Occitanie a Tolosa, a l'Òptica, Centre d'Art Contemporani de Mont-real, al George Museum Enescu a Bucarest, entre altres mostres.