05 de novembre de 2018
05.11.2018
Diari de Girona

El multisales d'Ocine a Bordeus obrirà al gener amb una inversió de 7 milions d'euros

La companyia gironina i familiar està realitzant una fase d'expansió a Espanya i França i assegura l'obertura d'un parell de complexos nous cada any · L'empresa pretén assolir els 38 milions de facturació i els 5 milions d'espectadors aquest 2018

04.11.2018 | 23:21
El multisales d'Ocine a Bordeus obrirà al gener amb una inversió de 7 milions d'euros

El grup gironí Ocine, quart exhibidor cinematogràfic d'Espanya, s'aferma a França, país en el qual ja compta amb dos cinemes a Anglet i Besiers, i preveu obrir a finals de gener de 2019 un nou multisales als afores de Bordeus, un projecte que suposa una inversió de set milions d'euros.

El conseller delegat d'aquesta companyia familiar, Jordi Agustí, que comparteix aquesta responsabilitat amb els seus germans, Joan i Esteve, ha explicat que aquest projecte es realitzarà juntament amb un soci local. A aquesta obertura se n'hi sumaran dues més el primer semestre de 2019 a Espanya: Castelló de la Plana i Alcorcón (Madrid), dos projectes per als quals la companyia ha apostat per ubicacions a centres comercials en règim de lloguer. Entre els tres complexos nous, sumen un total de 25 sales.

Actualment, l'empresa Ocine, que es troba en ple estat d'expansió als estats espanyol i francès, compta amb 17 cinemes al conjunt d'Espanya, dels quals 11 es troben a Catalunya, i els dos francesos, la qual cosa es tradueix en 173 sales. «Preveiem superar les 200 sales el 2020», ha declarat Agustí en un to optimista, afegint que «veiem futur i preveiem obrir un parell de complexos nous cada any».

A les comarques gironines tenen els multisales de Girona, Platja d'Aro i Blanes, i en aquesta àrea, de moment, no contemplen nous projectes. Amb un total de 19 sales, 30.000 butaques i més de 4,5 milions d'espectadors anuals, els propietaris creuen que aquestes xifres s'ampliaran aviat amb la seva política de creixement sostingut, especialment en l'àmbit internacional.

El mercat del cinema a França

«Estem molt centrats a seguir creixent a Espanya i França», ha concretat Agustí, que ha explicat que el mercat francès difereix molt de l'espanyol i compta amb una legislació més favorable al sector cinematogràfic.«A França es consumeix molta producció pròpia, mentre que aquí es projecten més pel·lícules estrangeres. Allà hi ha molta cultura del cinema i es venen moltes més entrades», fet que se suma també a una menor pressió fiscal, ja que mentre l'IVA cultural a Espanya és d'un 10%, a França és exactament la meitat, d'un 5%.

Ocine, que compta amb una plantilla de 295 treballadors -263 a Espanya i 32 a França-, preveu incorporar una quarantena de professionals el 2019 amb l'obertura dels tres multisales.

Orígens garrotxins

Ocine té els seus orígens al 1943, quan Joan Agustí, fundador i avi dels actuals consellers delegats, va inaugurar el cinema Núria a Olot, una antiga sala de ball que va arrendar i va transformar equipant-la amb 300 butaques i uns projectors moderns per a l'època.

El grup va tancar l'exercici de 2017 amb una facturació de 34,5 milions d'euros, un 8,9% més, i per les seves sales van passar més de 4,5 milions d'espectadors. Les previsions per a aquest 2018, any en el qual la companyia celebra el seu 75è aniversari, passen per aconseguir els 38 milions de facturació, així com per fregar els cinc milions d'espectadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit