L´obra "Cronología de las bestias de Timbre 4", escrita i dirigida per Lautaro Perotti i protagonitzada per Carmen Machi, s'ha presentat aquest dimarts al Teatre Lliure de Barcelona.

L´obra farà temporada al Teatre Lliure de Gràcia del 8 de novembre al 2 de desembre i posteriorment es podrà veure al festival Temporada Alta de Girona, el dissabte 7 de desembre.

"Cronología de las bestias" neix de la necessitat d´indagar fins on és capaç de mentir i mentir-se l´ésser humà. Un espectacle protagonitzat per Carmen Machi que narra la història d´una família destrossada per la desaparició del seu fill fa més de deu anys.

Un retrobament inesperat els obligarà a defensar-se, fins a les últimes conseqüències. Incapacitats per a suportar el dolor que els causa el que va passar, el que van fer i el que no van poder fer, decideixen evadir la realitat a base de mentides i enganys.

Pel camí, descobriran fins on són capaços d´arribar per fugir de la veritat. Amb paraules, accions, records. Descobriran fins a on arriba el seu compromís per evadir la dolorosa veritat que costa d´afrontar. La posada en escena, dividida en dues realitats, permet veure què passa en el present i en el passat.

"Cronología de las Bestias" forma part de la programació internacional del festival i s´emmarca en el cicle Connexió Iberoamèrica juntament amb "L´omissió de la família Coleman" de Claudio Tolcachir, que es va estrenar al festival a l´octubre, i l´estrena a Catalunya d'"El bramido de Düsseldorf", de l´autor uruguaià Sergio Blanco.

L´autor n´ha dit: "'Cronología de las bestias' busca reflexionar sobre la mentida com a mètode vital al nucli familiar. Convencer-se a un mateix d´una cosa que no existeix. La construcció de la xarxa d´enganys i falsedats i l´indispensable compromís necessari per sostenir-ho tot".