Ha mort Carles Arbusé "Xiulet", el xiulador gironí per excelència. La mort es va produir fa uns dies però no s'ha comunicat per exprés desig del mestre xiulador. Poc abans de morir va veure publicat el seu llibre "Camina, camina, no paris de caminar", on explica la seva experiència amb la malaltia del càncer.

A finals dels 90, per commemorar l'aniversari del taller d'arts gràfiques que havia heretat del seu pare, Arbusé va gravar un disc per als seus clients versionant 8 cançons en els que mostrava la seva habilitat xiulant la melodia. Va ser l'inici d'una carrera que el va fer molt popular, sobretot a Catalunya, tot i que el seu talent el va portar també a aparèixer en televisions de la resta de l'Estat i, fins i tot, a Miami.

Va gravar discos amb el so que només ell era capaç d'aconseguir a partir del bufet, convertit en tot un instrument musical, i també va posar la seva angèlica xiulada en anuncis de televisió. Les darreres gravacions són del 2015, quan va participar en el Disc de la Marató amb el Quartet Mèlt, i de 2017, quan va llançar el single Nooo deixis de caminar!, en el que per primera vegada cantava i no xiulava.

Fill d'hospici i amb una història personat que remet als contes de Dickens, Carles Arbusé, nascut l'any 1961, va viure un nou moment extraordinari de la seva biografia l'any 2006, quan li van diagnosticar un càncer de pulmó i li van donar tres mesos escassos de vida.

Nou anys després, ja amb un pulmó extirpat, Arbusé continuava somrient I xiulant, com va explicar en una entrevista en aquella ocasió al Diari de Girona.

Durant anys va haver de lluitar contra un drama que el rondava com una dalla esmolada: el càncer que atacava amb virulència el seu pulmó.

Una història que remet també a la literatura de superació d'Albert Espinosa i les seves "Polseres vermelles". «Tinc ganes de viure i per això no moriré», assegurava un Arbusé vital, entusiasta i simpàtic com mai l'any 2015 a aquest diari, poc abans que es distribuís el disc de La Marató amb la seva interpretació.