Sopa de Cabra acaba d'anunciar per sorpresa la publicació, aquesta mitjanit, d'un nou disc de la banda gironina, "La nit dels Sopa", gravat en directe durant la darrera gira.

Gerard Quintana ha explicat que l'àlbum, el sisè del grup en gravat en viu, es volia posar a la venda només en format digital, però s'ha decidit que també es pugui comprar en CD al web dels Sopa. "És un retrat del darrer directe del grup", ha remarcat el cantant.

"La nit dels Sopa" va ser enregistrat majoritàriament durant el concert de comiat de la gira 2016-17, al Pavelló de Fontajau de Girona, en la primera edició de la Nit dels Sopa, el 9 de desembre de 2017.

Clàssics com "L'Empordà", "Camins", "Si et quedes amb mi" o "Sense treva" sonen al nou disc, com també una col·laboració inèdita amb Ramon Mirabet del clàssic "Podré tornar enrere".

La segona edició de La Nit dels Sopa tindrà lloc el proper 24 de novembre a la sala La Mirona de Salt, en un concert especial de commemoració del 30è aniversari de la publicació de la primera maquesta del grup, titulada precisament "La maqueta". Aquest espectacle forma part de la programació del festival Temporada Alta.

Malgrat que totes les entrades ja s'ha esgotat fa dies, la banda no oferirà una segona data, però obrirà a la transmissió en directe per streaming a través del seu web aquest concert de La Mirona, perquè els seus seguidors sense entrada puguin viure l'ambient d'una nova Nit dels Sopa.

Quintana també ha destacat que el més important del nou treball "no és tan el repertori, sinó l'experiència" que va suposar el concert de comiat a Girona del 9 de desembre de 2017. Segons Quintana, la banda sempre ha donat molta importància als directes i per això al llarg de la trajectòria de Sopa de Cabra compten amb deu àlbums d'estudi i cinc gravats en directe -'La nit dels Sopa' serà el sisè-. El cantant ha destacat que el grup veu els discs en directe com el format "menys manipulable".

A més, Quintana ha apuntat que tot i no ser un format molt tradicional en les bandes pop del país, sí que és recurrent en molts grups de rock internacionals que han servit d'inspiració als gironins. El cantant ha recordat que els Rolling Stones o Pearl Jam publiquen de forma periòdica alguns àlbums dels seus directes.

El guitarrista Josep Thió ha remarcat que la publicació del nou disc "no serà l'inici d'una gira, sinó un retrat" del que va suposar l'última que van fer. Thió ha recordat la nit de Fontajau com un concert "molt emocionant" i per això han volgut apostar per compartir els records d'aquella nit amb tots els seus seguidors.

Tot i que la majoria dels temes que hi ha són del concert de Girona, el grup també ha inclòs algunes cançons que van tocar al concert que van fer a Porreres, Mallorca, el 12 d'agost de 2016. Thió ha destacat que van decidir enregistrar aquell concert perquè el públic de Mallorca "és molt especial per l'estima que ens tenen". Quintana també ha detallat que durant els inicis de la banda, quan tocaven a les illes anava molt bé per "omplir el dipòsit" per tots els ànims que els transmetien.

Sopa de Cabra assaja amb nous temes

En paral·lel al nou disc que sortirà a partir d'aquesta mitjanit, el grup ja està assajant algunes de les noves creacions que tenen preparades per a un nou àlbum. Els gironins preveuen entrar a la sala de gravacions a partir de l'any que ve per enregistrar el nou disc, tot i que no han pogut donar més detalls de quan sortirà a la llum.