L'especialist en bombolles Pep Bou estrenarà aquest 10 de novembre a Salt, dins la programació del Temporada Alta, Bloop!. Es tracta d'un muntatge poètic i amb dos actors a escena (Eduardo Teletxea i i Isaías Antolín) que experimenten amb les formes i colors de les bombolles. L'un interpreta un científic que es diverteix fent bombolles i un altre és més seriós i especulatiu.

Durant el muntatge, de més d'una hora de durada, es veurà com «xoquen aquests dos móns» i com triomfa la poesia i l'emoció.

Bou, amb més de 35 anys de trajectòria, explica que ha estat quatre mesos experimentant amb el muntatge i aprofitant els coneixements acumulats. «Hi ha molta innovació» a Bloop!, ha avançat l'artista.

Aquest és el tercer espectacle que produeix i dirigeix sense estar dalt de l'escenari.

El nom del nou espectacle de Pep Bou ve a ser el soroll d'una bombolla quan explota. L'artista va explicar ahir al Teatre de Salt, el lloc on l'estrenarà demà, que l'experiència de més de 35 anys com a expert en bombolles li serveix per seguir creant. «T'obre portes permanentment», diu. I la prova, afegeix, és que els 15 espectacles que ja porta fets tenen moltes diferències.

El muntatge inclou la interpretació d'Eduardo Teletxea (en el paper del personatge més especulatiu i seriós) i Isaís Antollín (com a un investigador que es diverteix fent bombolles).

Al llarg de més d'una hora, els espectadors viuran com els dos móns «xoquen» i al final s'imposa la poesia i emoció. Segons Bou, el missatge que ha volgut transmetre és que «no val la pena perdre el temps especulant» i amb una actitud materialista sinó que «cal fer coses més satisfactòries per l'ànima i emoció». Aquest és el tercer muntatge que crea i dirigeix sense estar dalt de l'escenari.

Això li permet ser més «acurat» en la posada en escena tot i que també admet que se li fa difícil veure com no pot controlar les bombolles des de fora i «jugar-hi». «A vegades crido com a director», diu amb broma i recorda la dificulta de treballar amb un element tant fràgil com una bombolla. Explica que el secret està en la humitat. «Si n'hi ha, les bombolles aguanten en aquell moment precís i tot surt a la primera», detalla l'artista.