El festival d'arts escèniques de Temporada Alta ja ha venut més del 85% de totes les localitats. Segons ha explicat el seu director, Salvador Sunyer, «aquest any és l'edició amb més gent», després de vendre més de 49.000 entrades.

El festival encara l'equador amb un bon balanç també dels espectacles programats. Sunyer ha destacat que en aquesta edició del Temporada Alta es manté l'aposta per les coproduccions amb la voluntat de ·trobar aliats» que permetin als espectacles locals creuar la frontera.

Segons el director del festival, encara costa programar més enllà dels Pirineus perquè a Catalunya «es produeix amb molts pocs diners». De tota manera, Sunyer ha afirmat que «hi ha curiositat a fora pel que s'està fent» a l'escena dramatúrgica catalana.

Per altra banda, el director s'ha mostrat molt satisfet d'alguns dels espectacles que s'han vist en aquest primer mes. Sunyer ha destacat el bon funcionament d' Isabella's Room, que va ser l'espectacle inaugural. També ha destacat l'estrena de la companyia alemanya Rimini Protokoll al festival amb Uncanny Valley.

Aquestes dues produccions internacionals formen part de la vintena d'espectacles d'arreu del món que es poden veure als escenaris gironins durant el festival. Sunyer ha afirmat que el públic de Temporada Alta ja «no troba estrany veure obres en lituà, en alemany» o en altres idiomes que no són el català, perquè ja fa molts anys que s'ha apostat per programar obres estrangeres.

Segons Sunyer, comptar amb aquests espectacles «oxigena la producció del país» ja que els espectadors s'acostumen a veure què es fa a fora.