El director del festival Temporada Alta de Girona, Salvador Sunyer, vol impulsar una universitat d'estiu mitjançant la fundació La Ciutat Invisible per fomentar l'accés a la cultura a partir de potenciar la formació de docents.

Segons ha explicat Sunyer en una entrevista, aquest objectiu és «a mitjà termini» i es tracta d'ensenyar «als professors i professores com introduir les arts en el món de l'educació».

«Volem crear un espai a Girona o Salt perquè tots els docents de les escoles i instituts puguin rebre una formació d'una setmana o quinze dies a l'estiu en què aprenguin com fomentar les arts i la cultura a les seves classes a través de les diferents matèries que imparteixen», ha assenyalat.

Aquesta és una de les vessants en les quals treballa la fundació La Ciutat Invisible a través del projecte A TEMPO, Arts i Formació, que es va inaugurar l'any passat en el festival Temporada Alta i l'objectiu és impulsar debats, investigacions, programes educatius i projectes per fer accessible la cultura a tots els públics.

Per aconseguir-ho, una de les claus, segons Salvador Sunyer, passa per acostar la cultura a les aules: «Es treballa en diverses línies i, a més de la formació de docents, també volem que els artistes participin en les classes».

La Ciutat Invisible, juntament amb el Temporada Alta i la Fundació Banc Sabadell, volen impulsar una «prova pilot per aconseguir que les arts entrin a totes les escoles, no només en les privades, a través de programes i classes gratuïtes i en horari lectiu per no deixar cap nen fora», ha subratllat Sunyer. Un dels projectes de A Tempo que es presenta aquest any en el marc del festival és una obra escrita i dirigida pels alumnes de l'institut Salvador Espriu de Salt que s'estrenarà el pròxim desembre.

A més, també ofereixen a tots els centres docents espectacles per programar a les aules i propostes de col·laboració amb artistes com Lluís Homar, Elisabet Casanovas o Clara Peya, que explicaran als estudiants la seva experiència.

En l'equador de la 27 edició del Temporada Alta, el director Salvador Sunyer ha celebrat que s'han venut més de 44.000 entrades, fet que suposa més del 88 % de totes les localitats ofertes i un previsible «rècord d'ocupació».

Per Sunyer, les cites de més interès del festival pendents encara són Macho Man d'Alex Rigola -un espectacle sobre la violència masclista-, Uncanny Valley del col·lectiu alemany Rimini Protokoll, protagonitzat per un robot i La néta del Senyor Linh, de Guy Cassiers, amb Lluís Homar com a únic protagonista. A més, entre el 21 i el 23 de novembre el Temporada Alta celebrarà la setmana dels programadors.