12 de novembre de 2018
12.11.2018
Diari de Girona

La UOC triplica en 10 anys el nombre de dones graduades en graus tecnològics

Actualment hi ha 158 dones matriculades, però només representen el 13% dels llicenciats

12.11.2018 | 09:37
La UOC triplica en 10 anys el nombre de dones graduades en graus tecnològics

La xifra de dones que s'han graduat en les carreres d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació que ofereix la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) s'ha triplicat en 10 anys, en passar de la cinquantena del curs 2007-2008 a les 158 actuals, encara que segueixen representant només el 13% dels graduats.

La UOC va informar ahir que la primera graduada va arribar el curs 2000-2001 i que, des d'aleshores, un total de 1.180 dones han obtingut una titulació en els àmbits de la informàtica, continguts multimèdia i telecomunicacions. Malgrat l'«evolució a l'alça», aquest miler de dones «només representa un 13,46% del total de graduats en aquesta àrea de coneixement en la història de la UOC», va informar la universitat.

La directora del màster universitari d'Enginyeria Computacional i Matemàtica, María Antonia Huertas, va recordar l'època en la qual va estudiar matemàtiques i va indicar que, malgrat que la meitat dels estudiants de la carrera eren dones, en el doctorat i en l'àmbit acadèmic la balança «es va desequilibrar notòriament a favor dels homes», i que sovint «era l'única dona als equips d'investigació i en congressos».

Per a Huertas, la falta de dones cursant el seu màster universitari es deu a «la influència negativa dels estereotips de gènere a l'àrea de les enginyeries», cosa que «també ocorre a la resta d'universitats», on «la majoria dels professionals de l'àmbit tecnològic que se segueixen formant són homes».

Per la seva banda, el director dels Estudis d'Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la UOC, José Prieto, va explicar que des d'aquest departament «treballem per fomentar la participació de les dones en l'àmbit tecnològic de les TIC i aconseguir més presència tant al món acadèmic com al professional», amb «l'ambiciós objectiu final d'arribar a l'equitat de gènere en el sector de les TIC». Si continuem a aquest ritme, la paritat en les carreres tecnològiques «no s'aconseguirà fins l'any 2133», va alertar Prieto.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona