El cofundador de la companyia de còmics Marvel i creador dels seus superherois més emblemàtics, Stan Lee, va morir aquest dilluns als 95 anys d'edat, va informar el portal TMZ, que cita la filla de Lee, J.C.

Una ambulància va acudir a la residència de Lee a Hollywood Hills a primera hora d'aquest dilluns per traslladar-lo a l'Hospital Cedars-Sinai, on finalment hauria mort. Lee havia patit greus malalties aquest últim any, una pulmonia i problemes de visió.

Lee va començar a Marvel al costat de Jack Kirby el 1961 treballant a Els Quatre Fantàstics. Més endavant va crear superherois com Spiderman, Pantera Negra, Hulk, La Patrulla X, Ironman Ironmano Els Venjadors. L'esposa de Lee, Joan, havia mort el 2017 als 69 anys d'edat.

Nascut el 28 de desembre de 1922 en un pis llogat prop de Central Park, Stanley Martin Lieber era el primer fill d'un matrimoni d'immigrants jueus romanesos.

El jove Stanley aviat va mostrar la seva afició a la literatura i a les pel·lícules d'Errol Flynn, i va rebre la influència d'escriptors clàssics com Shakespeare, Dickens, Mark Twain o Allan Poe.

El seu oncle Robbie Solomon era el cunyat de l'editor de revistes i còmics Martin Goodman, i Lee va entrar d'assistent a la nova divisió de la companyia: Timely Comics, que anys després es convertiria en Marvel Comics.

El 1941 es va publicar el seu primer treball: Captain America Foils de Traitor's Revenge al número 3 de Captain America Comics. Ja utilitzava el pseudònim de Stan Lee. Lee de seguida va crear el seu primer personatge: Destroyer, al número 6 de Mystic Comics, corresponent a l'agost de 1941.

Amb només 19 anys va ser nomenat nou editor i el seu talent pels negocis va resultar ser tan gran que es va mantenir al càrrec fins que el 1972 succeí Goodman.