El Festival Temporada Alta abonarà els diners de les entrades de l'espectacle The Generosity of Dorcas a tots aquells espectadors que no vulguin assistir a l'estrena. Aquest espectacle està dirigit pel coreògraf belga Jan Fabre, qui va ser acusat d'assetjament sexual aquest mateix setembre.

Fins a 20 treballadores i treballadors de la companyia van publicar una carta el 12 de setembre en què el culpaven, entre altres coses, d'obligar els ballarins a tenir relacions sexuals amb ell per aconseguir un paper.

Tot i així, el festival gironí ha decidit mantenir la funció en el cartell fins que la Fiscalia d'Anvers (Bèlgica) no resolgui la investigació que està portant a terme perquè confien en la presumpció d'innocència del coreògraf.

The Generosity of Dorcas és el nom del nou espectacle del reconegut coreògraf belga Jan Fabre i forma part de la programació de Temporada Alta. En el moment d'incloure'l, encara no s'havia publicat la carta signada per la vintena de ballarines i ballarins de la companyia de Fabre culpant-lo de comportaments masclistes, abusos de poder i assetjament sexual.

Per tal que els interessats puguin recuperar els diners, han d'escriure un correu a l'adreça taquilla@bito.pro i la productora del festival es posarà en contacte amb ells per explicar-los com els retornaran els diners.

Aquest anunci coincideix amb la formació d'alguns grups a les xarxes socials en què es demana boicotejar l'estrena de l'espectacle.

Diferents col·lectius feministes proposen organitzar piquets informatius el diumenge 25 de novembre a les 6 de la tarda -hora en què està programada la funció- per tal d'evitar que aquesta es porti a terme.

Des del moment en què va esclatar la polèmica, el 12 de setembre, el festival va parlar amb altres teatres i esdeveniments d'Europa que havien programat l'espectacle de Fabre per saber com actuar. La majoria d'ells -Temporada Alta inclòs- va optar per mantenir l'estrena en el seu cartell. De tota manera, Salvador Sunyer va avançar en una entrevista a l'ACN que esperarien a la resolució de la investigació de la Fiscalia d'Anvers.

Fabre ha passat la direcció de dos espectacles més de la companyia - Belgian Rules i Mount Olympus- a la dramaturga Miet Martens, que ja formava part de l'equip.