La dramaturga Carol López estrenarà al Temporada Alta un muntatge en què reflexiona sobre l'abús de poder en la vida quotidiana i com, una mateixa persona, pot ser a la vegada víctima i botxí en funció de la situació.

La història gira al voltant d'una empresa i vuit personatges (interpretats per Glòria Sirvent i David Planas) que hi treballen o hi tenen una vinculació. Pel que fa a l'escenografia, la directora destaca que «ho ha anat simplificant fins al punt que, amb una pissarra, dues cadires i dos micròfons es pot explicar tota la història i potenciar-la encara més».

L'estrena del muntatge, coproduït pel festival, serà aquest divendres a la sala La Planeta de Girona i hi haurà una segona funció demà dissabte.

«Volia explicar que tots els éssers humans tenim tendència a humiliar a l'altre en determinats moments; el teu cap pot exercir un poder sobre tu però llavors tu pots anar a un restaurant i ser molt dèspota», va explicar ahir la directora. «És com una necessitat que tenim, encara que sigui horrible», segons López. El nom d' Epodermis és un joc de paraules format per «epidermis» (pell) i el canvi de la vocal per contenir la paraula «poder».

La història gira al voltant d'una empresa i vuit personatges que són treballadors o que hi tenen una vinculació. Els actors interpreten el paper d'un vigilant de seguretat, una responsable de recursos humans, dos caps i un metge. Les escenes són curtes amb diàlegs molt directes de la vida quotidiana alhora que s'ha fet un esforç per «simplificar» els elements de l'espai escènic. El fet de tenir dos actors ha estat un condicionant però López ha apostat per l'austeritat.