El curtmetratge La Justicia por la mano, de Sara Casanovas, es va proclamar ahir a Girona guanyador del II Premi Temporada Alta: Cine i Escena, que forma part del JamesonNotodoFilmFest, un festival internacional de cinema que té la vocació de donar suport als joves creadors audiovisuals.

L'entrega del premi es va dur a terme ahir al vespre al cinema Truffaut de Girona, on també va tenir lloc l'estrena de Restos de cosas, una peça cinematogràfica co-dirigida per l'artista convidat, en aquest cas Xavier Bobés, i el realitzador Salvador Sunyer Vidal (Nanouk Films).

Sara Casanovas es va imposar entre els cinc projectes finalistes, segons el criteri d'un jurat de professionals del món de les arts escèniques i el cinema format per Marta Buchaca, Leo Castro, Sílvia Munt, Lautaro Perotti i Joan Yago. El premi està dotat amb 1.500 euros.

Els altres finalistes d'enguany són Banqueta o Tabuerte (Sergio Milán); Dancing with Film (Carlos Rodríguez Cid; Las pelis de mi vida (The Manrique Brothers) i Retazos (Ana Puentes).

El JamesonNotodoFilmFest és un festival internacional de cinema que va néixer el 2011 amb la vocació de donar suport als joves creadors audiovisuals. Al llarg de 15 edicions ha aconseguit una alta participació i audiència internacional: més de 14.000 curtmetratges presentats a concurs, pel·lícules de 47 països diferents, 74 milions d'espectadors i importants premis repartits en diferents categories, que inclouen, a més, beques de formació i ajuts a la producció de projectes audiovisuals.

El JamesonNotodofilmfest té el suport institucional del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, l'Instituto de Cinematografia y de las Artes Audiovisuals (ICAA) i AECID Cooperación Española.

«Restos de cosas»

El festival Temporada Alta de Girona i Salt afirma que vol teixir ponts entre dos mons que moltes vegades conviuen separats però que tenen moltes coses en comú: les arts escèniques i el cinema. Més enllà de la programació cinematogràfica del festival, aquesta relació es dona de la mà de dos projectes, The One Project, on es proposa a un artista provinent de les arts escèniques la creació d'un curt cinematogràfic i que aquest any té com a convidat Xavier Bobés i el Premi Temporada Alta: Cine i Escena. El projecte de The One Project és Restos de cosas.