19 de novembre de 2018
19.11.2018
Diari de Girona

Els viatges arreu del món de l'escola El Bosc de la Pabordia

Els alumnes del centre gironí van de l'Antàrtida a l'Amazones de la mà del Temporada Alta

19.11.2018 | 13:58
Els viatges arreu del món de l'escola El Bosc de la Pabordia

De l'Antàrtida a la selva amazònica passant per Europa i el desert africà. Els 450 alumnes d'infantil i primària de l'escola El Bosc de la Pabordia de Girona viatjaran arreu del món a través de diferents instal·lacions repartides pel col·legi.

De la mà del festival Temporada Alta, el projecte Viatges es completa amb altres activitats com conferències, concerts o excursions que serveixen per apropar les arts escèniques als més petits i perquè descobreixin que hi ha moltes maneres de viatjar.

«Ens serveix perquè els alumnes sàpiguen que es viatja fent turisme però també per anar més enllà i parlar dels refugiats o dels viatges de cooperació», ha dit la directora de l'escola, Anna Nadal.

El passadís per entrar al Bosc de la Pabordia és, des d'aquest dilluns, un túnel per on passa un tren. Els 450 alumnes d'Infantil i Primària de l'escola comencen així un viatge que els porta, a través de diferents muntatges repartits per les aules del col·legi, a la selva amazònica, al desert africà, a una tempesta de neu a l'Antàrtida o als museus europeus.

El projecte Viatges, coordinat per A Tempo, Arts i Formació en el marc de Temporada Alta, dona continuïtat a la relació establerta entre l'escola i el festival l'any passat, amb Silencis. Aleshores, els alumnes van treballar durant cinc dies una sèrie de projecte vinculats al silenci.

Cada alumne té un passaport que se segella quan passen per cadascuna de les instal·lacions.

A l'Antàrtida, per exemple, poden fer guerres de neu amb petits papers blancs que es mouen amb ventiladors i simulen una tempesta. «Digueu una paraula que us ve al cap quan sentiu aquest soroll de vent», preguntava una mestra als estudiants. «Fred o por» van ser algunes de les respostes d'ahir.

Els alumnes no van poder evitar estirar-se a terra i fer l'àngel sobre la neu simulada. Una aula s'ha convertit en un dels laboratoris que servien per revelar fotografies analògiques. Sota la típica llum vermella, hi ha tires de fotografies penjades amb imatges d'alguns alumnes i les seves famílies durant diferents viatges, instantànies d'animals o de monuments d'arreu del món.

La setmana dels viatges també la viuran a l'hora de dinar perquè l'empresa concessionària del servei de menjador fa un menú especial cada dia inspirat en la gastronomia de diferents llocs del món. Així, per exemple, un dia menjaran cous-cous asseguts a terra o quan toqui l'Antàrtida menjaran sopa ben calenta per combatre el fred que fa allà.

Tots els estudiants de tots els cursos de l'escola assistiran aquesta setmana a espectacles professionals com el Concert per als més menuts el divendres 23 per als alumnes d'infantil, o Julieta, de Rosa Gàmiz, que es representarà per a 1r i 2n de Primària.

Segons ha explicat el coordinador d'A Tempo, Alejandro Santaflorentina, el projecte es complementa amb altres activitats paral·leles com per exemple xerrades, concerts o excursions. Tots els estudiants de tots els cursos de l'escola assistiran durant aquesta setmana a espectacles professionals. Alguns tindran lloc dins l'escola, com és el cas del Concert pels més menuts el divendres 23 per als alumnes d'infantil, o de Julieta, de Rosa Gàmiz, que es representarà per 1r i 2n de primària.

Altres espectacles tindran lloc fora de l'escola, com Viatge al centre de la terra, que es farà en exclusiva per a l'alumnat de 3r a 6è de primària al Teatre Municipal de Girona.El director artístic de Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha subratllat que l'objectiu del festival es implicar els estudiants de Salt i Girona en el món artístic i ha posat com a exemple el Bosc de la Pabordia que aquest any ha treballat el nou projecte de forma gairebé autònoma. "No hi ha gaire futur per aquest país si fem que la cultura entri al mon de l'ensenyament", ha conclòs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona