19 de novembre de 2018
19.11.2018
Diari de Girona

Neix el Premi Teresa Cunillé per a estudis d'història sobre teatre en català

El Teatre Romea ha convocat el nou guardó amb caràcter bianual i 4.000 euros de dotació

19.11.2018 | 17:21
Neix el Premi Teresa Cunillé per a estudis d'història sobre teatre en català

El Teatre Romea ha convocat el primer Premi Teresa Cunillé al millor estudi sobre la història del teatre en català, que tindrà caràcter bianual i estarà dotat amb 4.000 euros, informen els propietaris d'aquest teatre, impulsors de la iniciativa amb l'actriu que dóna nom al guardó.

La finalitat del premi és incentivar i donar suport a la investigació sobre la història del teatre català, definint una temàtica específica per a cada convocatòria, de manera que es puguin anar tractant diferents períodes que, per diferents motius, encara no han estat objecte d'estudi de la historiografia.

El premi s'ha presentat aquest dilluns en un acte al Teatre Romea, al qual han assistit l'actriu Teresa Cunillé, el professor de literatura catalana de la Universitat Pompeu Fabra Enric Gallén, el director de Serveis Culturals de l'Institut del Teatre, Carles Batlle, i Josep Canals i Laura Cendrós en representació del Consell d'Administració del Romea.

En aquesta primera convocatòria, els treballs presentats podran abordar qualsevol temàtica relacionada amb el teatre contemporani, però en següents edicions el jurat tancarà més la forquilla per poder anar aprofundint en diversos períodes.

Els treballs que es presentin hauran d'estar redactats en català, ser originals i inèdits, tenir un màxim de 150 pàgines i haver estat elaborats per estudiosos dedicats a la investigació de les arts escèniques.

El termini per lliurar els treballs d'aquesta primera edició finalitzarà el 4 de juliol de 2019 i el veredicte ser farà públic el 19 de novembre de 2019, aniversari de la inauguració del Teatre Romea, que va néixer l'any 1863.

Fonts de l'Institut del Teatre han afegit que aquesta institució s'ha compromès a formar part del jurat i ha posat a disposició dels investigadors que vulguin presentar un treball els fons documentals dipositats al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE).

A més, es publicarà l'edició digital del treball guanyador a l'arxiu digital de l'Institut del Teatre (RedIT) i durant l'any 2020 es farà una exposició al centre relacionada amb la temàtica del treball premiat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit