Un col·loqui amb la participació del pintor Antonio López i el director del Museu del Prado, Miguel Falomir, servirà per inaugurar l'exposició Dalí/Rafael. Un somieig prolongat, al Teatre-Museu Dalí de Figueres, en un dels actes del 200 aniversari del Museu del Prado.

La presentació de l'exposició es farà el dilluns, dia 26. El mateix dia (18 h) tindrà lloc el col·loqui amb la participació, també, de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, i Òscar Tusquets, patró de la Fundació Dalí.

El col·loqui sobre Dalí servirà per inaugurar l'exposició Dalí/Rafael. Un somieig prolongat, que es podrà veure durant un any.

La històrica pinacoteca madrilenya cedirà temporalment una de les grans obres de Rafael, La Mare de Déu de la rosa (1520), que aviat arribarà al Museu Dalí de Figueres, on es podrà visitar fins al 6 de gener de 2019.

La cessió forma part del programa commemoratiu dels 200 anys d'El Prado, inaugurat precisament ahir a Madrid amb l'exposició Museo del Prado 1819-2019. Un lugar de memoria.

Pintada cap al 1520, La Mare de Déu de la rosa és una Sagrada Família amb el Nen Jesús en braços de la Verge Maria. Sant Joan Baptista nen ofereix a Jesús una tela amb la frase «Heus aquí el xai de Déu» en llatí, que fa referència a la passió de Crist.

El Prado commemora l'efemèride cedint obres de Zurbarán, Sorolla, El Greco, Velázquez, Tiziano i altres mestres a ciutats com Badajoz, Maó, Castelló, Santillana del Mar, Melilla o Vitòria.