El quartet barceloní Manel publica avui la reedició del seu debut, Els Millors Professors Europeus. L'editen en el seu propi segell Ceràmiques Guzmán amb motiu del seu desè aniversari.

Original de 2008, el primer disc, que mai fins ara havia estat disponible en vinil, recupera el disseny original en format CD i també ha estat remasteritzat per a la versió digital.

Amb unes vendes acumulades de més de 60.000 unitats, l'estrena discogràfica de Manel és un clàssic del pop cantat en català i una de les referències claus de la música feta a la península Ibèrica al segle XXI.

Va ser Millor disc de 2008 per a la revista Enderrock i Top-10 en la pràctica totalitat dels resums anuals de mitjans generalistes i premsa especialitzada, va sorprendre el món a partir d'una màgica conjunció entre tradició folk i avantguarda indie.

Un repertori farcit d'himnes com Al mar!, Ai, Dolors o En la que el Bernat se't troba que Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó i Arnau Vallvé van defensar al llarg d'un centenar de concerts que, de Las Palmas a Buenos Aires passant per al Regne Unit, els va convertir en un fenomen que encara perdura.

A més de rebre el Premi Puig-Porret, el Premio PopEye 09 al millor grup revelació i el Premio Cinemad 2008 al millor videoclip (Dona estrangera), Manel donaven el primer pas per erigir-se en l'únic artista en aconseguir tres entrades directes al número 1 de les llistes de vendes espanyoles amb tres discs consecutius cantats en català. Des de llavors, no s'han cansat de fer història.