23 de novembre de 2018
23.11.2018
Diari de Girona

Pau Lanao guanya el premi Bonmatí per l'article sobre Girona «Grisa, però no negra»

El Rotary Club lliura el guardó en un acte en què s'anuncia la creació del web del premi periodístic

23.11.2018 | 00:46
Pau Lanao rep el guardó de mans de Madrenas i Payrà.

L'escriptor i periodista Pau Lanao es va proclamar anit guanyador del Premi Manuel Bonmatí d'articles periodístics pel treball Grisa, però no negra, publicat a El Punt Avui el passat mes d'agost.

L'autor reconstrueix l'aventura d'un grup d'intel·lectuals que, a principis del segle XX, va decidir trencar amb les convencions d'una ciutat apagada i va apostar per la cultura com a eina d'activació, obertura de mires i progrés. Una de les fites d'aquella iniciativa va ser la inauguració, l'any 1913, de la Societat Athenea, sota l'impuls de Carles Rahola, Xavier Montsalvatge, Miquel de Palol o els germans Masó.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el president del Rotary Club, Marc Payrà, van lliurar el premi –dotat amb 1.800 euros pel Rotary Club de Girona– en un acte a l'hotel Carlemany amb la participació també del tinent d'alcalde Carles Ribas.

Madrenas va reivindicar Pau Lanao «també com un home implicat amb la justícia social» pel seu compromís amb les ONGs, i va destacar que de l'article premiat es desprèn «una mirada optimista que hem de continuar mantenint».

Carles Ribas va aprofitar l'ocasió per anunciar la pròxima obertura d'un web del Premi Bonmatí amb tots els articles premiats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona