L'escriptor i periodista Pau Lanao es va proclamar anit guanyador del Premi Manuel Bonmatí d'articles periodístics pel treball Grisa, però no negra, publicat a El Punt Avui el passat mes d'agost.

L'autor reconstrueix l'aventura d'un grup d'intel·lectuals que, a principis del segle XX, va decidir trencar amb les convencions d'una ciutat apagada i va apostar per la cultura com a eina d'activació, obertura de mires i progrés. Una de les fites d'aquella iniciativa va ser la inauguració, l'any 1913, de la Societat Athenea, sota l'impuls de Carles Rahola, Xavier Montsalvatge, Miquel de Palol o els germans Masó.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i el president del Rotary Club, Marc Payrà, van lliurar el premi -dotat amb 1.800 euros pel Rotary Club de Girona- en un acte a l'hotel Carlemany amb la participació també del tinent d'alcalde Carles Ribas.

Madrenas va reivindicar Pau Lanao «també com un home implicat amb la justícia social» pel seu compromís amb les ONGs, i va destacar que de l'article premiat es desprèn «una mirada optimista que hem de continuar mantenint».

Carles Ribas va aprofitar l'ocasió per anunciar la pròxima obertura d'un web del Premi Bonmatí amb tots els articles premiats.