La companyia del ballarí cubà Carlos Acosta, Acosta Danza, actuarà el 15 d'agost en el XXXIII Festival Castell de Peralada amb un programa fet a mida per a l'ocasió que inclou les coreografies Mermaid, de Sidi Larbi Cherkaoui, i Two, de Russell Maliphant.

La companyia creada i dirigida per Acosta, que va ser el primer negre a convertir-se en primer ballarí del Royal Ballet, es va crear a la seva Havana natal el 2015 i té com a objectiu «retre homenatge a la riquesa cultural cubana», segons ha informat el propi ballarí.

Acosta ha afirmat estar «molt entusiasmat i content de tornar al festival» i ha remarcat que ara la seva companyia «és molt més madura», encara que segueix conservant la «varietat dels seus integrants que vol mostrar la varietat mateixa de la raça cubana».

El director del festival, Oriol Aguilà, va dir ahir en una presentació a Barcelona que aquesta nova participació d'Acosta en el festival es va gestar durant la seva primera participació el 2017, que es va desenvolupar durant els atemptats terroristes del 17 d'agost a Barcelona, ja que aquella nit tots dos van prometre repetir l'actuació en una «situació de normalitat».

Aguilà també va anunciar que les localitats per veure Acosta Danza es posaran a la venda aquest dimecres i que el ballarí cubà participarà com a professor en la quarta edició del Campus estival de dansa Peralada.

Acosta va presentar el programa de la seva actuació, que començarà amb Imponderable, del madrileny Goyo Montero, qui, segons el ballarí cubà, s'ha convertit en el coreògraf resident de la seva companyia amb l'objectiu que els «ajudi» a ser diferents de les altres.