La força d'un destí, de Martí Gironell, guanyadora del Premi Ramon Llull 2018, i novel·la més venuda en català el passat Sant Jordi, es consolida com el títol més venut d'aquest 2018, amb prop de 35.000 exemplars.

D'ençà de la seva publicació a finals de febrer, La força d'un destí es va situar al capdavant de les llistes de més venuts, essent l'obra que va encapçalar els rànquings de Sant Jordi. Les vendes sostingudes des d'aleshores l'han convertit en la novel·la en català més venuda de l'any.

En la campanya de Nadal d'enguany, aquest títol que signa el besaluenc Martí Gironell ve acompanyat d'un llibret en el que el mateix autor fa un recull d'anècdotes del Hollywood daurat, vinculat a la història del protagonista del llibre, Jean Leon.

A més a més de la publicació en català (Columna), castellà (Planeta) i francès (Editis), previstes des de la concessió del Premi, cal afegir-hi el neerlandès (Oevers), previst pel mes de febrer, i l'anglès (Amazon Crossing), programat per l'estiu de 2019. Amazon Crossing ha contractat els drets per publicar la novel·la en paper i en digital a tot el món en anglès. És el primer títol que aquest segell traduirà del català.

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l'Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d'intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d'un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni.

A Nova York canviarà d'identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. A punt de ser cridat a files per anar a la guerra de Corea, torna a fugir a Hollywood, on un seguit de cops de sort el porten a viure a un pam de la glòria, a tocar de les estrelles de cinema que admira i de qui es farà amic i confident.

Amb James Dean projecten un restaurant plegats i malgrat la seva mort obrirà La Scala, un establiment que es convertirà en el referent del Hollywood dels anys cinquanta i seixanta, amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy. Preocupat per oferir no només un espai de confidencialitat sinó també un servei acurat a les celebrities del Hollywood daurat, Leon torna a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi.

Jean Leon demostrarà, amb una vida de pel·lícula, que amb sacrifici i esforç els somnis són a l'abast de tothom, perquè viurà en una època en què tot és possible.

La gestió dels drets d'aquesta novel·la ha anat a càrrec de l'agència literària Pontas.