27 de novembre de 2018
27.11.2018
Diari de Girona

Pupil·les denuncien les humiliacions masclistes en una nova cançó trap

El grup valencià és contrari a les lletres de moltes actuals cançons de trap cantades per homes

27.11.2018 | 17:52

El trio valencià de hip hop Pupil·les denuncia les humiliacions masclistes a les dones en una nova cançó, "Cita prèvia", que fusiona cadències del trap amb el pop, informa el propi grup.

Segons Pupil·les, a "Cita previa", que es publica aquest dimarts amb el seu corresponent videoclip, volen denunciar les humiliacions masclistes en les lletres de moltes actuals cançons de trap cantades per homes.

La cançó, produïda pel valencià Mark Dasousa i cantada en castellà, denuncia les lletres masclistes en la música del panorama estatal i internacional, que tracten les dones com a objectes.

Pupil·les clamen "Prou!" a les cançons on les dones són qualificades de "putes", "bitchs" o "porques".

"Prou!" davant artistes masclistes que centren les seves lletres al cos de la dona i la seva humiliació, als cantants que fanfarronegen de tenir sexe amb moltes dones i que les tracten de forma despectiva, així com de videoclips que humilien les dones.

"El masclisme, ni en la música ni en cap lloc", afirma el trio integrat per les recitadores Natàlia Pons i Mireia Matoses i els discjòqueis Joan Rodríguez.

"Cita previa" se suma a dues cançons més d'alt contingut feminista publicades per Pupil·les al llarg de 2018, "V" i "Colps de puny".

Durant 2019, el grup valencià publicarà un nou EP que recollirà aquestes tres cançons i dos més que encara són inèdites.

Pupil·les es va fundar el 2014 al barri valencià de Benimaclet, hereves de Mala Rodríguez o Gata Cattana, que aposten pel rap i el 'reggaeton' feminista i que s'han autoeditat referències com "Bruixes de dol" o "Les silenciades".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona