El president del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), Carles Duarte, va llançar ahir un senyal d'alarma davant les «carències greus» de la partida pressupostària per a Cultura de la Generalitat i va mostrar la seva preocupació per la bretxa cultural que mostren les estadístiques.

Duarte va fer aquest toc d'atenció a l'administració catalana en la seva compareixença davant la Comissió de Cultura del Parlament per presentar els informes sobre l'estat de la cultura i les arts del 2017 i 2018 i les memòries del Consell del 2016 i 2017.

El president d'aquesta institució va insistir en el fet que el sector cultural no està superant la crisi com altres sectors i va demanar a l'Administració «un pas endavant i una aposta clara» perquè Catalunya «no es quedi al marge».

Segons Duarte, la cultura és «una eina essencial en la cohesió social», que està infrautilitzada a Catalunya, com prova l'informe del CoNCA d'aquest any, titulat Dimensió Social de la Cultural, que detecta àmplies capes socials excloses de la vida cultural.