02 de desembre de 2018
02.12.2018
Diari de Girona

El MUME de la Jonquera inaugura «Autoritzats per a sortir. L'èxode del 36»

?L'exposició, obra de l'historiador Rubèn Doll-Petit, centra la seva atenció en els desplaçaments de ciutadans a la rereguarda republicana

01.12.2018 | 23:51
El MUME de la Jonquera inaugura «Autoritzats per a sortir. L'èxode del 36»

El Museu Memorial de l'Exili (MUME) de la Jonquera va inaugurar ahir l'exposició Autoritzats per a sortir. L'èxode del 36, un projecte expositiu de l'historiador Rubèn Doll-Petit, que centra la seva atenció en els desplaçaments de població ocorreguts a la rereguarda republicana catalana en el context de les convulsions socials posteriors al cop d'estat del 18 de juliol de 1936.

A l'exposició es mostra com, davant la gravetat de la situació, la Generalitat republicana, va actuar decididament en el salvament de les vides dels que, en molts casos, eren els seus potencials adversaris. Internacionalització del conflicte, violències i persecucions polítiques, adhesions al govern oficiós de Franco, accions humanitàries de les institucions republicanes són algunes de les moltes qüestions que apareixen en aquesta exposició, que restarà oberta al públic fins al pròxim 3 de febrer de 2019.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit