06 de desembre de 2018
06.12.2018

Cor de Teatre estrena «Troia, una veritable odissea!» al TNC

L'espectacle del grup banyolí explica els clàssics homèrics de «La Ilíada» i «L'Odissea» a través de la veu cantada

06.12.2018 | 02:10

El grup de Banyoles Cor de Teatre estrena al Temporada Alta i al TNC Troia, una veritable odissea!, un muntatge musical que representa els clàssics homèrics de La Ilíada i L'Odissea. David Costa i Joan Maria Segura són els directors d'aquest espectacle que explica tretze dels episodis més significatius d'aquests dos poemes èpics només a través de la veu cantada dels trenta intèrprets de Cor de Teatre.

L'obra, que s'estrena avui al Teatre Municipal de Girona i es representarà a la Sala Gran del TNC del 13 al 30 de desembre, és alhora un recorregut a cappella a través de grans cors i alguns dels autors més destacats de la música clàssica, amb peces de Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner.

El director escènic, Joan Maria Segura i Bernadas, va definir la peça com un «espectacle teatral, plàstic i musical». Primer de tot teatral perquè és la primera vegada que Cor de Teatre posa en escena una obra literària al complet. També es tracta d'una obra plàstica, ja que els directors consideren important traslladar la bellesa inherent que hi ha en les paraules dels cants dels dos poemes a sobre l'escenari. Alhora és un espectacle musical, que a través de hits de la música clàssica transmet emoció.

L'únic text parlat és un petit fragment pronunciat per Penèlope que introdueix l'obra, la resta forma part de les cançons i els arranjaments. Enfront de la dificultat d'explicar la història sense text, han decidit utilitzar el teatre visual i gestual, les coreografies, les lluites escèniques i la música.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona